• Kruševac // +381 37 426 860
  • INFO TELEFON posle 16 : 00 // +381 63 639 396
  • Leštane Beograd // +381 11 428 57 87
  • INFO TELEFON posle 16 : 00 // +381 62 445 272
  • Čačak // +381 63 602 444
  • INFO TELEFON posle 16:00 // +381 63 639 396
Izolacija, Kamena vuna Fibran, Tehnokomerc PRO.

Kamena vuna FIBRAN

NOVOSTI

Tehnokomerc PRO se opredelio za kamenu vunu renomiranog proizvođača FIBRAN koji sa svojih 5 fabrika u Evropi, vrhunskim kvalitetom i odgovornom prodajnom politikom predstavlja pouzdanog partnera i dobavljača. Svi proizvodi su usklađeni sa zahtevima evrpskih i nacionalnih standarda za izolaciju od kamene vune sa stalnim napretkom u zadovoljavanju ekoloških, zdravstvenih i bezbednosnih aspekta.

Sertifikati :

Svi sertifikati su dostupni na zvaničnom websajtu:

CE - Sertifikat o Usaklašenosti

IMS - Izveštaj o ispitivanju kvaliteta

EU CEB - Evropski znak za zdravstvenu ispravnost

Evropska regulativa 305/2011

Primena i tipovi kamene vune:

KADA JE BOLJE KORISTITI KAMENU MINERALNU VUNU ?

Visoki protivpožarni zahtevi

Zbog svoje strukture i veoma visoke tačke topljenja (preko 1000°C), kamena mineralna vuna je idealna kao zaštita od požara – funkcija protivpožarnog materijala je da zaštiti konstrukciju od urušavanja u slučaju požara, kao i da omogući sigurnu evakuaciju ljudi iz objekta (npr. spoljašnji i unutrašnji zidovi, čelične konstrukcije...). Kamena mineralna vuna ne razvija plamen (najviša klasa negorivosti – A1), tako da sprečava širenje požara i ne emituje štetne gasove, koji su uzročnici smrti u požarima u čak 89% slučajeva!

Visoke radne temperature

Kamena mineralna vuna ima veoma visoku radnu temperaturu (i do 750°C), što je čini idealnom toplotnom i protivpožarnom zaštitom na visokim temperaturama (u industrijskim postrojenjima, za izolaciju kotlova i cevi).

Lake konstrukcije

Zaštita od toplote u letnjem periodu (npr. kosi krovovi sa linijskim nosačima: grede i rogovi). Kada se razmatra komfor u leto, najbolji termoizolacioni materijali su oni koji odlažu prolazak toplote iz spoljašnje sredine u unutrašnjost objekta, odnosno materijali sa velikom toplotnom inercijom. Toplotna inercija predstavlja količinu toplote koju materijal može da akumulira i proporcionalna je gustini materijala tj. veća gustina materijala - veća toplotna inercija.

Velika pritisna čvrstoća

Ova osobina dolazi do izražaja na mestima koja trpe veliki pritisak (npr. podovi i ravni krovovi). Zbog svoje strukture i velike gustine, kamena mineralna vuna će poboljšati performanse poda i krova, ne gubeći svojstvo toplotne i zvučne izolacije.

FibranGeo Tehnokomerc PRO

Foto Galerija :

© Tehnokomerc PRO doo